Helsinginkatu 24,

00530 Helsinki

puh. 09 146 1126

alppilanapteekki.helsinki(@)apteekit.net

PALVELUT

kelakorvaus lääkkeet

 

Reseptintoimitus

 

Reseptilääkkeet toimitamme nopeasti palvelutiskiltämme.
Neuvomme lääkkeen oikeasta käytöstä, miten lääke vaikuttaa, miten ja kuinka kauan lääkettä tulee käyttää, mahdolliset yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden ja alkoholin kanssa, yleisimmät haittavaikutukset ja ohjeet lääkkeen oikeanlaiseen säilyttämiseen.

 

Kerromme myös jos lääkkeellä on edullisempia rinnakkaisvalmisteita, jolloin asiakas voi päättää haluaako
vaihtaa lääkkeen edullisempaan valmisteeseen.

 

 

eResepti

 

Toimitamme eReseptejä eli sähköisiä lääkemääräyksiä.

eResepti tallentuu valtakunnalliseen Reseptikeskukseen jonka rekisterinpitäjä on Kela.


Jos saat lääkäriltäsi eReseptin, tarvitset lääkettä apteekista noutaessasi Kela-kortin, ja asiointisi nopeuttamiseksi, lääkäriltä saamasi potilasohjeen. Jos haet lääkettä jollekin muulle kuin itsellesi, tarvitset mukaasi hänen Kela-korttinsa ja lääkäriltä saadun potilasohjeen. 

 

Keskukseen tallentuu kaikki apteekkien resepteihin tekemät toimitusmerkinnät ja asiakas voi itse pankkitunnusten avulla tunnistautumalla tarkastella omia reseptejään osoitteessawww.kanta.fi kohdassa "Omakanta".

Oman eReseptin voi uusia apteekin kautta.  Jos uusiminen koskee jonkun muun reseptejä on uusijalla oltava mukana valtakirja. Reseptin uusimisen nopeus riippuu sinua hoitavan lääkärin aikataulusta.

eReseptin näkyvimmät edut ovat reseptin säilyminen turvassa, lääkitystietojen ja lääkehoidon parempi hallinta ja sitä kautta potilasturvallisuuden parantuminen.

 

Vastaamme mielellämme kaikkiin mahdollisiin lisäkysymyksiin! Lisätietoa eReseptistä löydät täältä.

 

 

Alkuomavastuu, erityiskorvattavat lääkkeet ja suuret lääkekulut

Alkuomavastuu koskee kaikkia yli 18-vuotiaita. Sitä aletaan soveltaa sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta. Alkuomavastuu koskee myös niitä, jotka ovat tähän asti saaneet tietyt korvattavat reseptilääkkeensä kokonaan korvattuina.

 

Vuosiomavastuu kertyy, kun ostat reseptillä korvausjärjestelmään kuuluvia lääkkeitä, kliinisiä ravintovalmisteita ja perusvoiteita. Myös maksamasi alkuomavastuu kerryttää vuosiomavastuuta. Sen sijaan mahdollinen viitehinnan ylittävä osuus lääkkeen hinnasta ei kerrytä vuosiomavastuuta.

Jos ostamasi valmisteet eivät kuulu korvausjärjestelmään, kustannukset eivät kerrytä vuosiomavastuuta.

Voit seurata vuosiomavastuusi kertymistä verkossa.

Vuonna 2019 vuosiomavastuu on 572 euroa. Jos vuosiomavastuusi ylittyy, sinulla on oikeus lääkkeiden lisäkorvaukseen. Tällöin maksat loppuvuoden ajan jokaisesta korvattavasta valmisteesta 2,50 euron omavastuun. Voit ostaa uuden lääke-erän korvattuna vasta, kun olet käyttänyt edellisen erän annosohjeen mukaan laskettuna lähes kokonaan.

 

korvaus-%                                                         

Peruskorvausluokka               40%                    

Alempi erityiskorvaus             65%                    

Ylempi erityiskorvaus             100%                  

 

Ylempään erityiskorvausluokkaan kuuluvasta lääkkeestä maksat jokaisella asiointikerralla 4,50 euroa lääkettä kohden.

 

 

 

 

 

Palveluvalinta ja kosmetiikka

 

Itsehoito tarkoittaa ilman reseptiä saatavien lääkkeiden omatoimista käyttöä. Ammattitaitoinen henkilökuntamme neuvoo mielellään oikeat itsehoitotuotteet asiakkaan lievien, tilapäisten tai lyhytaikaisten oireiden hoitoon ja kertovat, milloin on tarpeen hakeutua lääkärin vastaanotolle.

 

Asiakkaalle neuvotaan myös itsehoitolääkkeiden oikea käyttö ja yhteensopivuus mahdollisten reseptilääkkeiden kanssa. Henkilökuntamme noudattaa kaikessa työskentelyssään apteekkitoiminnan eettisiä ohjeita.

Henkilökunta auttaa myös mielellään kosmetiikkatuotteiden valinnassa ja antaa neuvoja ihon- ja kauneudenhoitoon. Voit myös halutessasi itse rauhassa tutustua itsehoito- tai kosmetiikkatuotteisiimme.

 

 

 

Lääkejätteiden vastaanotto

 

Käytöstä poistetut lääkkeet ovat ongelmajätettä ja vaativat erityiskäsittelyn ongelmajätelaitoksella. Voit tuoda lääkejätteet apteekkiimme, josta toimitamme ne edelleen hävitettäväksi. Jatkokäsittelyn onnistumiseksi pyydämme erottelemaan jodipitoiset valmisteet, elohopeaa sisältävät kuumemittarit, ruiskut ja neulat. Potilastietoja sisältävät tarrat voitte halutessanne poistaa.

Palautusohjeet:

 

  • tabletit irrallisina läpinäkyvässä pussissa

  • läpipainopakkaukset ilman pahvikäärettä pussiin

  • voiteet ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan

  • jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix, Betadine, Iodosorb) erillään muusta lääkejätteestä

  • elohopeakuumemittarit erillään (särkynyt mittari tiiviissä paketissa)

  • ruiskut ja neulat erillään

 

 

Suoraveloitus

 

Voimme laskuttaa lääkeostosi suoraan tililtäsi pankin kanssa tehtävän suoraveloitussopimuksen avulla. Palvelu on hyödyllinen erityisesti kotisairaanhoidon ja palvelutalojen asiakkaille.

 

 

Astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilöt

 

Henkilökuntaamme kuuluvat astma-, diabetes- ja sydänsairauksiin erikoistuneet farmaseutit. He neuvovat asiakkaitamme sairauksien omahoidossa. Poikkea apteekissamme mikäli haluat saada lisätietoa sairautesi omahoitoon liittyen.

 

 

 

Annosjakelu

 

Annosjakelu on apteekkimme tarjoama palvelu yksityisille henkilöille ja hoitokodeille.

Lääkkeiden koneellisessa annosjakelussa asiakkaamme lääkkeet jaetaan ottokertakohtaisiin kerta-annoksiin kahdeksi viikoksi eteenpäin. Annospusseihin pakatut lääkkeet on helpompi muistaa ottaa. Annosjakelu myös vähentää omaisten huolta lääkityksen onnistumisesta ja vapauttaa palvelutalojen ja kotisairaanhoidon henkilökunnan aikaa muihin tehtäviin. Annosjakelusta onkin eniten hyötyä monia eri lääkkeitä käyttäville.

Ennen annosjakelun aloittamista tarkistamme asiakkaan kokonaislääkityksen yhdessä lääkärin kanssa. Näin huomataan, jos eri aikoina eri oireisiin määrätyt lääkkeet eivät ole keskenään yhteensopivia, tai jos jokin lääke voidaan tarpeettomana kokonaan poistaa.

 

Annosjakelusta koituu monelle asiakkaalle säästöjä, kun lääkkeet hankitaan vain kahdeksi viikoksi kerrallaan ja lääkehävikin määrä vähenee. 75 vuotta täyttäneiden on tietyissä tilanteissa mahdollista saada kelakorvaus palvelusta perittävästä palkkiosta.

 

 

Terveydeksi-lehti

 

Terveydeksi-lehti on asiakkaile tarkoitettu ilmaislehti jonka voi hakea apteekistamme. Lehdessä on luotettavaa tietoa terveydestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Terveydeksi-lehti on luettavissa sähköisessä muodossa osoitteessa www.terveydeksi.fi

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Yhteystiedot

 

 

Helsinginkatu 24
00530 Helsinki

puh. 09 146 1126

fax. 09 876 8080

 

Avoinna

 

ma-pe 8.30-18
la 9-15

su suljettu


Juhannusaattona,

jouluaattona sekä juhlapyhinä suljettu

alppilanapteekki.helsinki

@apteekit.net